Back to each other

Social learning biedt medewerkers de mogelijkheid om op een informele en moderne manier mét elkaar te leren. Op een social platform delen medewerkers hun kennis, ervaringen en meningen. Deze leervorm maakt leren niet alleen efficiënt, maar ook nog eens laagdrempelig en gemakkelijk.

Wat is social learning?

Social learning doen we onbewust áltijd en overal. Deze leervorm houdt in dat mensen leren van anderen. Door anderen te observeren, na te doen en onderlinge interactie, ontwikkelen medewerkers hun praktische vaardigheden én krijgen zij ijzersterke communicatie skills.

Het is een eenvoudige manier van leren die medewerkers de regie over hun eigen leerproces geeft. Ze bepalen zelf waar én wanneer ze leren. Zo kunnen saaie reisuren naar het werk opeens super handig en waardevol zijn.

Professional thuis op de bank aan het leren
Social learning tablet

Social learning stimuleren

Hoewel sommige organisaties het nog spannend vinden om social learning in te zetten, spelen andere organisaties al volledig in op deze snel ontwikkelende trend. Het is wel duidelijk dat mensen nog steeds het liefst van elkaar leren, dus lijkt de combinatie met het gewilde online leren jé van het te zijn, ofwel: onze blended leermethode.

Blended learning zorgt ervoor dat medewerkers zowel van als mét elkaar kunnen leren. De leervorm biedt interessante voordelen.

Medewerkers verbinden met klassikale sessies

Opgedane kennis via het online leerplatform samenbrengen in klassikale sessies. Klassikale sessies brengen medewerkers samen die op hetzelfde punt in een leertraject zijn. Dit geeft hun de kans om moeiteloos te connecten met gelijkstemden, ervaringen uit te wisselen en feedback te vragen.

Klassikale sessies in combinatie met het online leren, zorgen ervoor dat medewerkers hazensprongen maken in hun ontwikkeling. Door persoonsgerichte tips en het snel verkrijgen van nieuwe inzichten wordt leren leuker dan ooit.

Klassikaal leren

De rollen omdraaien met een flipped classroom

Het omgedraaide leren zorgt ervoor dat medewerkers voorbereid naar de klassikale sessies komen. Medewerkers krijgen niet ná de les een opdracht mee, maar juist ervoor. Door de flipped classroom kunnen medewerkers brandende vragen voorbereiden en nieuwe lesstof sneller opslaan. Ze kennen simpelweg de context.

Deze leervorm maakt de lessen interactiever en duizendmaal efficiënter.

Consultant vanuit uitgebreide analyse aan het kijken welk LMS Systeem de beste optie is voor zorgorganisatie.

Rollenspellen

We leren het snelst door te doen. Rollenspelen zijn een uitgelezen kans om praktijkomstandigheden na te bootsen en feedback te ontvangen op verrichtingen. Tijdens of na het rollenspel kunnen anderen vragen stellen, waardoor medewerkers de mogelijkheid krijgen om hun keuzes te onderbouwen en te reflecteren op hun handelen.

Sociaal leren via online discussieforums 

Ondanks dat medewerkers elkaar soms een tijdje uit het vizier hebben, kunnen zij nog steeds van én met elkaar leren en groeien. Sociaal leren kan via de daarvoor bestemde online discussieforums.

Op deze forums kunnen medewerkers specifieke situaties voorleggen en vragen stellen, waarop zij vervolgens binnen no time antwoord kunnen verwachten. Dit bespaart een hoop kostbare tijd én gezwoeg. Gefrustreerde medewerkers? Dat is dankzij de online discussieplatforms verleden tijd.

Neem contact op

Wil je graag meer weten over ons social learning? Je kunt ons bellen op 030 – 638 3599 of stel via het formulier je vraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

Door de unieke samenwerking tussen meer dan 300
zorgorganisaties, Noordhoff en Studytube, kunnen we echt het
verschil maken! Voor de zorg, voor jouw organisatie én voor jouw
zorgprofessionals.

Nieuwsgierig naar het platform?

Vraag een demo aan en ontdek Studytube!