Het liefst klassikaal leren

Een docent voor de klas, klasgenoten en opengeklapte leerboeken, de meeste mensen geven de voorkeur aan klassikaal leren. In ons hybride tijdperk wordt deze leermethode steeds vaker aangevuld met online leermethodes. Deze vermenging heet Blended learning. Een nieuwe, populaire én efficiënte leermethode. De voordelen van klassikaal leren.

Klassikaal leren biedt aandacht voor het groepsproces

Tijdens klassikale sessies kunnen medewerkers brandende vragen stellen. Ze krijgen antwoord en uitgebreide uitleg op al hun vragen, waardoor misvattingen direct opgehelderd worden. Medewerkers krijgen dankzij het klassikale leren niet alleen meer informatie over een onderwerp waar zij een vraag over hebben, ze krijgen ook nieuwe inzichten en informatie over onderwerpen waar ze wellicht niet eens van wisten dat ze er vragen over hadden. Deze leermethode focust zich op ‘de groep’, waardoor medewerkers zich op hetzelfde tempo ontwikkelen en vaardig maken.

Klassikaal leren kan leiden tot een hogere prestatiedrang

Sommige situaties brengen ons in de verleiding om te laten zien wat we in huis hebben, klassikaal leren is één zo’n situatie. Door de aanwezigheid van andere medewerkers wordt de prestatiedrang verhoogd. Ze willen namelijk laten zien wat ze weten én al kunnen. Om geen achtergebleven kindje te worden, zullen medewerkers beter voorbereid naar de les komen en meer openstaan voor nieuw lesmateriaal.

Klassikaal leren
Klassikaal leren gang

Met klassikaal leren oefen je de theorie in de praktijk

Online leermethodes en klassikaal leren zijn mede zo efficiënt doordat theorie omgezet kan worden naar praktijksituaties waarin medewerkers hun praktische vaardigheden kunnen oefenen. Tijdens klassikale sessies kunnen zij ervaringen uitwisselen en zich klaarstomen voor praktische handelingen op de werkvloer.

Ontwikkeling van de medewerker

Meten is weten. Opgedane kennis van online leermethodes en klassikale lessen kunnen worden getoetst middels theoretische tentamens en praktijkexamens. De behaalde resultaten en de voortgang van medewerkers kunnen eenvoudig en overzichtelijk opgeslagen worden in een learning management systeem (LMS). Hierdoor zie je in een handomdraai hoe medewerkers zich ontwikkelen en welke onderdelen zij hebben afgerond. Dit maakt het een unieke leerervaring en biedt medewerkers en organisaties de mogelijkheid om een leertraject vroegtijdig bij te sturen.

Werkend leren
E-learning mobiel

Klassikaal leren: een belangrijk onderdeel van blended learning 

Door blended learning krijgen medewerkers de mogelijkheid om te leren op het moment dat het voor hen uitkomt én om geleerde theorie te toetsen en kennis en praktische vaardigheden te verbeteren. Tijdens de klassikale sessies is er voortdurend interactie en ruimte om te leren van anderen.

Persoonlijk Adviesgesprek

Blendend learning wordt steeds gewilder in Nederland. Wil jij meer weten over het implementeren van nieuwe leervormen in jouw organisatie? Neem dan contact op met Noordhoff Professional voor een Persoonlijk Adviesgesprek.

Door de unieke samenwerking tussen meer dan 300
zorgorganisaties, Noordhoff en Studytube, kunnen we echt het
verschil maken! Voor de zorg, voor jouw organisatie én voor jouw
zorgprofessionals.

Nieuwsgierig naar het platform?

Vraag een demo aan en ontdek Studytube!