De uitdaging van online leren

Een opleidingsbeleid dat de zorgmedewerkers op het gewenste niveau brengt en voldoende oplevert. Dat is een belangrijk doel van een HR-professional. Helaas is het aanbieden van kwalitatief goede trainingsprogramma’s niet altijd even makkelijk als het hoger management denkt. Hierdoor wordt online leren en blended leren de laatste jaren steeds populairder.

Het biedt fantastische voordelen

Online trainingsprogramma’s zijn goedkoper dan klassikale programma’s en een stuk praktischer omdat ze te volgen zijn vanaf een computer. Medewerkers kunnen de trainingen gemakkelijk inplannen wanneer het hen uitkomt. Daarnaast kan HR en het management de voortgang eenvoudig bijhouden. Maar het biedt nog meer voordelen.

E-learning
Social learning

Voordelen op een rij:

  • Verlaging van directe kosten 
  • Verhoging van netto opbrengsten 
  • Verhogen van effectiviteit van de medewerker 
  • Creëren van een lerende organisatie 
  • Versterken van de werkgeverskwaliteit 

Huidige tijd 

In de huidige situatie waarin de zorgsector zwaar onder druk staat, is leren en ontwikkelen nog belangrijker geworden. In deze situatie laten organisaties in de zorgsector mogelijk kansen liggen op het gebied van L&D (Learning & Development). Medewerkers kunnen meer aangezet worden door het management om te blijven leren en zich te ontwikkelen. En daarin natuurlijk zelf initiatief nemen. Daarnaast ontbreekt het soms aan concrete leerdoelstellingen en zijn deze te vrijblijvend in vergelijking met andere sectoren.  

Lange termijn L&D-trends

De Learning & Development monitor geeft inzicht in de nieuwste bevindingen op het gebied van L&D-trends en -uitdagingen. Deze worden vergeleken met de resultaten van 2021. Verwachten we dit jaar beterschap? En hoe doet jouw organisatie het eigenlijk in vergelijking met anderen? Ontdek de lange termijn L&D-trends in zorgorganisaties en lees en download de L&D Monitor 2022.

De belangrijkste trends in de L&D monitor

Door de unieke samenwerking tussen meer dan 300
zorgorganisaties, Noordhoff en Studytube, kunnen we echt het
verschil maken! Voor de zorg, voor jouw organisatie én voor jouw
zorgprofessionals.

Nieuwsgierig naar het platform?

Vraag een demo aan en ontdek Studytube!