Van leraargestuurd onderwijs naar leren op afstand 

Medewerkers up-to-date houden in een snel ontwikkelende omgeving. Online leren zorgt ervoor dat medewerkers meegroeien met nieuwe ontwikkelingen en dat zij voortdurend de hoogste kwaliteit kunnen leveren. Het online leerplatform is zeer uitgebreid, waardoor medewerkers áltijd de kennis kunnen vergaren die zij nodig hebben. Daarbij creëert iedere medewerker een unieke leeromgeving. Online trainingen kunnen namelijk aangepast worden aan de leervoorkeuren. Hierdoor leert iedereen in zijn persoonlijke leeromgeving in zijn voorkeurstaal en op zijn eigen tempo. Bekijk de voordelen van blended learning.

Blended learning zorgt voor de balans 

Klassikaal leren is niet beter dan online leren, en andersom. Blended learning zorgt voor de juiste balans tussen deze twee leermethodes, waardoor medewerkers efficiënt leren en kunnen profiteren van de voordelen die beide leervormen bieden. In een blended leertraject krijgen medewerkers gedeeltelijk online les. De geleerde theorie brengen zij vervolgens in praktijk tijdens de klassikale sessies. Hier oefenen zij niet alleen hun skills, maar kunnen ze ook vragen stellen met betrekking tot de theorie. Blendend learning is een tijdbesparende en effectieve leervorm.

Blended learning groepje
Social learning tablet

Met een blended leertraject creëer je maatwerk 

De ene medewerker leert graag in een groep, ofwel: klassikaal. Een andere medewerker kruipt het liefst thuis in zijn eentje achter de computer. Een blendend leertraject speelt in op de verschillende behoeften van medewerkers. Medewerkers kunnen namelijk zelf bepalen waar én wanneer ze leren. Hierdoor wordt leren laagdrempelig en blijven medewerkers gemotiveerd.

Met blended learning houd je de leerprestaties gemakkelijk bij 

Als organisatie ben je vanzelfsprekend graag op de hoogte van de ontwikkeling van de medewerkers. Daarom kun je de opgedane kennis toetsen. De resultaten kun je gemakkelijk opslaan in een learning management systeem (LMS), waardoor je in een handomdraai inzicht hebt in welke onderdelen zijn afgerond. Het bijhouden van resultaten en het handige overzicht in een LMS biedt de kans om het leertraject indien nodig vroegtijdig aan te passen aan het individu.

E-learning mobiel
Klassikaal leren gang

Klassikaal leren een belangrijk onderdeel van blended learning 

Leren met én van elkaar, de interactie. Hier geven veel (zorg)medewerkers de voorkeur aan. Tijdens klassikale sessies kunnen medewerkers eenvoudig met elkaar netwerken en ervaringen uitwisselen. Om het leren makkelijker te maken, pas je klassikale leermomenten toe aan je blended leertraject.

Persoonlijk Adviesgesprek

Ben jij benieuwd naar efficiënte leervormen of de implementatie van een blended leertraject in jouw organisatie? Neem dan contact op met Noordhoff Professional voor een Persoonlijk Adviesgesprek.

Door de unieke samenwerking tussen meer dan 300
zorgorganisaties, Noordhoff en Studytube, kunnen we echt het
verschil maken! Voor de zorg, voor jouw organisatie én voor jouw
zorgprofessionals.

Nieuwsgierig naar het platform?

Vraag een demo aan en ontdek Studytube!