“Met Studytube wordt álles leren!”

De Hartekamp Groep ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een intensieve zorgvraag bij wonen, werken, leren en ontspannen. De organisatie ging als een van de eerste Noordhoff-klanten live met Studytube. Om de livegang intern te vieren, ontving elk team een vlieger. Hoe dat precies zit…? Die vraag – plus vijf andere prangende vragen – leggen we voor aan twee personen die nauw betrokken waren bij de overstap: Caroline van Staaveren (Projectleider Team Kwaliteit, veiligheid en projecten) en Annemieke Velterop (Adviseur Leren en Ontwikkelen bij de Hartekamp Groep Academie).

Wat betekent leren en ontwikkelen binnen De Hartekamp Groep?

Annemieke: “Bij ons draait alles om het bieden van een veilige omgeving voor onze cliënten en medewerkers. Met goede opleidingen en gedegen deskundigheidsbevordering zorgt onze Hartekamp Groep Academie ervoor dat we samen die veiligheid kunnen creëren.”

Caroline: “Leren en ontwikkelen wordt steeds belangrijker: we hebben te maken met een complexere zorgvraag en moeten constant aan nieuwe wetgeving voldoen. Een leerplatform dwingt ons om keuzes te maken en betere afspraken te maken over ons leerbeleid. Meer vanuit een plan te werken dus.”

Annemieke: “Eigen regie en eigen verantwoordelijkheid spelen daarom een belangrijke rol bij ons. Studytube maakt beide zaken heel goed mogelijk. Met dit platform zijn onze medewerkers minder afhankelijk van het ondersteuningsbureau en de adviseurs Leren & Ontwikkelen om aan de slag te gaan met leren. Ze kunnen makkelijker zelf het initiatief nemen om zich in te schrijven voor leerlijnen en bijeenkomsten en ze kunnen zelf sturen.”

Jullie werkten eerst met EduManager, kozen toen voor LearnLinq en gingen in december 2021 over naar Studytube. Hoe verliep die laatste overstap?

Caroline: “Allereerst: na EduManager waren we écht toe aan iets nieuws. We liepen aan tegen de grenzen van het platform; het sloot simpelweg niet meer aan op onze wensen. We kozen voor LearnLinq en toen dat overging in Studytube, verhuisden we mee. Logisch, vonden we.”

Annemieke: “Studytube leek ons direct tijdens de eerste kennismaking overzichtelijk en persoonlijk. En dat bleek waar te zijn. Medewerkers zoeken en vinden zelfstandig moeiteloos alles wat voor hen relevant is. Ze volgen leerlijnen en zien precies wat het aanbod binnen hun lijn is. Dit is ingericht op basis van de locatie waar ze werken, hun functie en indien vereist hun opleiding.”

Caroline: “Ons management is ook blij; voor hen belangrijke inzichten over de stand van zaken rondom hun medewerkers zijn in één oogopslag te zien. Zo hadden we door Corona een achterstand opgelopen met het BIG-certificeren van onze medewerkers. Maar…hoe groot was die achterstand nu precies? Met één druk op de knop rolde dit inzicht uit het platform. De adviseurs van onze Academie kunnen veel gerichter met L&D-managers in gesprek om te kijken wat er nodig, wenselijk en haalbaar is.”

Annemieke: “Studytube bespaart bovendien tijd. Terwijl een nieuwe medewerker voorheen handmatig uitgenodigd moest worden door HR om deel te nemen aan de onboarding, komt hij of zij nu automatisch aan boord van het traject in Studytube. Ook krijgen zij automatisch bericht als een kwalificatie is verlopen en zij deze opnieuw moeten gaan doen.”

Caroline: “De modules van ZorgPad Professional gebruiken we al langer maar komen nog beter tot hun recht binnen Studytube. Ook alle content van de VGN Academie heeft een plek gekregen. En alles wat online te vinden is – video’s, blogs, vlogs, noem maar op – kun je linken aan het platform. Zo wordt álles leren!”

Hoe is de eerste maand verlopen?

Caroline: “Van de 1.950 medewerkers die nu toegang hebben, activeerden er al 1.143 hun account. Dat vind ik echt verrassend veel. Meteen vanaf de launch kregen we veel vragen; dat betekent dat het leeft. In de afgelopen weken telden we elke dag gemiddeld tachtig unieke inlog-acties. Zelfs op nieuwjaarsdag logden een paar medewerkers in en dát zegt wel wat!”

Annemieke: “Natuurlijk loop je met zo’n nieuw systeem in het begin altijd tegen zaken aan. Maar we lossen kinderziektes op zeer prettige manier op met de consultants van Noordhoff Professional. Samen maken we het platform elke keer weer een stukje beter.”

Enne…die vliegers…hoe zat dat nou?

Annemieke: “Om de lancering van Studytube aan te kondigen, ontving iedere medewerker een persoonlijke mail met uitnodiging en brachten we elke Hartekamp-locatie een vlieger met een informatiekaart. De vlieger is het logo van de Hartekamp Groep Academie. Het staat symbool voor leren, groeien en vliegen. Leren is net als vliegeren: je hebt iemand nodig die het voordoet, van wie je de techniek leert om de vlieger hoog te houden. Daarna ga je zelf oefenen. Als je het eenmaal onder de knie hebt, neem je de regie om de vlieger te laten vieren in eigen handen. Ook leren gaat het beste als je zelf de touwtjes in handen hebt en verantwoording neemt voor je eigen reilen en zeilen. Iedereen is verantwoordelijk voor het hooghouden van zijn of haar eigen vlieger.”

Caroline: “Wie zelf verantwoordelijk is voor leren, is intrinsiek gemotiveerd en voelt zich autonomer in het aanpakken van uitdagingen. Het geeft een wezenlijk andere houding.”

Hoe reageerden jullie mensen op de overstap?

Caroline: “Met de vlieger trokken we de aandacht. We gingen om negen uur ’s ochtends live en diezelfde dag bezochten al 149 mensen het platform. De dag erna waren dat er nog eens 127. Mega dus, helemaal middenin de lock down waar Nederland in verkeerde!”

Annemieke: “De reacties zijn ontzettend positief. Binnen alle lagen van onze organisatie zijn de geluiden heel goed!”

Wat zijn jullie toekomstplannen met Studytube?

Annemieke: “We zijn bezig met het opzetten van soft skills-trainingen. Daar gaan we Studytube straks verder mee verrijken.”

Caroline: “Er gaat nog veel veranderen. Zo willen we handen en voeten geven aan werkplekleren. Studytube – en specifiek de handige auteurstool – gaat daarbij helpen.

Annemieke: “Het is onze droom dat Studytube het platform wordt waarvan niet alleen onze medewerkers maar ook onze cliënten en ons netwerk gebruik kunnen maken. We kunnen veel leren van, met en aan elkaar en dat gaat het beste als je elkaar treft op één centrale plek.”