Implementatie van een nieuwe leeromgeving binnen je organisatie

Dit is voor zowel jou als je medewerkers spannend. Hoewel veel mensen dol zijn op het optimaliseren van processen, krijgen ook veel mensen er de kriebels van. Weer een verandering. Onze consultants begrijpen dit en doen er daarom alles aan om de implementatie van een nieuw LMS systeem zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben we voor het implementeren van een nieuw LMS een speciaal overstaptraject gemaakt

Medewerkers samen in gesprek over het overstappen naar LMS

De fases van het overstaptraject

Overstappen naar een nieuw leerplatform is voor veel zorgorganisaties geen alledaagse bezigheid. Bij het implementeren van een nieuw LMS systeem komt veel kijken. Met het overstaptraject kunnen wij jou een zorgeloze overstap bieden.

Het overstappen naar een nieuw LMS systeem bestaat in het overstaptraject uit acht fases. Van de opstartfase en intakes naar de kick-off en van de kick-off naar de voorbereidingsfase, implementatie, datamigratie en pilot naar de GO-LIVE fase! De allerlaatste fase is de adoptiefase. In deze fase wordt het project geëvalueerd en afgerond. Dit betekent dat het nieuwe LMS systeem succesvol is geïmplementeerd en dat jullie weer maximaal kunnen leren en ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je specifiek voor jouw organisatie weten hoe een overstaptraject eruit ziet? Neem dan contact met ons op en ontvang een op maat gemaakt projectplan.

De brochure voor het overstappen naar een LMS systeem

Door de unieke samenwerking tussen meer dan 300
zorgorganisaties, Noordhoff en Studytube, kunnen we echt het
verschil maken! Voor de zorg, voor jouw organisatie én voor jouw
zorgprofessionals.

Nieuwsgierig naar het platform?

Vraag een demo aan en ontdek Studytube!